Aardbei witte chocolade tartelette

Aardbei witte chocolade tartelette

Het zomerkoninkje heerlijk voor in de zomer en ja waarom ook niet in een lekkere gebakje. Daarbij moet de aardbei wel tot zijn recht komen en dat komt de aardbei bij een heerlijke romige en zachte smaak van witte chocolade. Doordat de twee smaken goed combineren en beide niet overheersen passen ze perfect bij elkaar. In het licht zoete bakje met een kleine zoute hint is het een heerlijke smaak beleving.

Aantal: 8 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 90 min / oven 20 min / opmaken 10 min / totaal 120 min.

Ingredients

  • ½ merg vanille stokje
  • 1 eidooier
  • 33 gram suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 170 ml melk
  • 250 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • Snufje zout
  • 2 eidooiers.
  • Eventueel 1 eetlepel water
  • 100 gram witte chocolade
  • 170 gram boter kamertemperatuur
  • 40 gram poedersuiker

Directions

  1. Meng voor de banketbakkersroom een scheutje melk, met 1 eidooier, helft van de suiker en 1 eetlepel bloem in een kom.
  2. Breng de overige melk met de andere helft van het suiker  met vanille merg aan de kook.
  3. Giet een scheutje warme melk bij het eidooier mengsel en meng deze goed.
  4. Giet de eidooier terug bij de warme melk en breng aan de kook en kook deze voor 3 minuten gaar (wel blijven roeren).
  5. Spoel een schaaltje af met koud water, giet de banketbakkersroom hierop en dek deze af met plastic folie.
  6. Zet de banketbakkersroom aan de kant buiten de koelkast om af te laten koelen.
  7. Kneed een deeg van de 250 gram bloem 200 gram boter, 100 gram poedersuiker, zout, 2 eidooiers en eventueel 1 eetlepel water.
  8. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het voor 30 minuten in de koelkast.
  9. Klop in een mixer de 170 gram boter luchtig met de 40 gram poedersuiker.
  10. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie.
  11. Voeg de afgekoelde banketbakkersroom toe aan de luchtig geklopte boter en klop deze samen op.
  12. Voeg de witte chocolade aan de opgeklopte boter crème toe en blijf deze kloppen tot deze goed gemengd is. Verwarm de oven voor op 200°C.
  13. Vet de tartelette bakjes in.
  14. Werkbank met bloem bestuiven en hierop het deeg uitrollen.
  15. Steek met een ronde steker of snij het deeg op maat en bekleed hiermee de vormpjes.
  16. Dek het deeg af met een stuk bakpapier en vul deze af met blindbakvulling.
  17. Bak de tartelette bakjes voor 7-10 minuten tot het deeg gaar is.
  18. Haal de blinkbakvulling en het bakpapier eruit en bak ze nogmaals 7-10 minuten goud bruin gaar.
  19. Haal de deegbakjes uit de vormpjes en laat ze afkoelen.
  20. Vul de afgekoelde deegbakjes met de witte chocolade botercrème.
  21. Snij de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de witte chocolade botercrème.
  22. Schaaf eventueel extra witte chocolade als decoratie.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*