Aardbeien misérable

Aardbeien misérable

Deze aardbeien misérable is een heerlijke traktatie op wat voor gelegenheid dan ook. De heerlijke volle smaak van de aardbeien die puur op je overkomt. Niks smaakmakers en andere toevoegingen puur en alleen de volle smaak van de aardbeien. Geen wonder dat deze taart op het gegeven feest waar ik deze voor heb gemaakt als eerste op is gegaan.

Aantal: 12 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 45 min / oven 15 min / totaal 60 min.

Ingredients

  • 7 eiwitten
  • 315 gram suiker (240 / 75)
  • 200 gr amandelpoeder
  • 40 gram bloem
  • 250 ml aardbeienpuree
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel boem
  • 250 gram roomboter
  • 60 gram poedersuiker
  • + aardbeien voor garnering.

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C en breng in de sauspan de aardbeienpuree met de ½ van de 75 gr suiker aan de kook.
  2. Meng in een andere kom de 2 eidooiers, 1 eetlepel bloem met de ½ van de 75 gr suiker met een garde.
  3. Voeg een scheutje aardbeien puree toe aan de eidooiers en meng deze goed alvorens de eidooiers terug bij de aardbeienpuree te voegen.
  4. Breng deze aan de kook en kook deze gaar tot er dikke lucht bellen ontstaan.
  5. Spoel een plaat/schaaltje onder de kraan en giet de aardbeienbanketbakkersroom er op en dek af met folie.
  6. Laat de aardbeienbanketbakkersroom hierop afkoelen.
  7. Klop in een mixer de eiwitten met geleidelijk toevoegen van de 160 gram suiker tot stijve pieken.
  8. Meng hierdoor de amandelpoeder en bloem en spatel het rustig tot een glad beslag.
  9. Smeer het beslag uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  10. Bak de biscuit voor 15 minuten en laat deze afkoelen.
  11. Mix de boter samen met de poedersuiker romig en voeg hierbij de aardbeienbanketbakkersroom.
  12. Laat de boter en banketbakkersroom voor 5 minuten goed mengen tot een luchtige crème.
  13. Snij de afgekoelde biscuit door midden en leg een gedeelte op een presenteer schaal.
  14. Verdeel hierover de helft van de aardbeien crème over het biscuit.
  15. Leg hierop de tweede helft van de biscuit en verdeel hierover de andere helft van de aardbeien crème.
  16. Verdeel als laatste de aardbeien bovenop als garnering.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*