Aardbeien slagroom taart

Aardbeien slagroom taart

Als er een verjaardag gevierd wordt is taart een element die niet gemist mag worden. Je kan dan wel een taart bestellen maar om de taart zelf te maken heeft zo zijn eigen charme. Zelf maak ik dan ook altijd een taart en dan wil ik graag een maken die zo’n charme heeft. Hij mag er dan zoet uit zien, het is niet meer zoetiger dan wat er aan de buitenkant zichtbaar is.

Aantal: 1 taart.

Bereidingstijd: voorbereiding 60 min / oven 25 min / totaal 85 min.

Ingredients

  • 185 gram bloem
  • 6 eieren
  • 165 gram poedersuiker
  • 60 gram gesmolten boter
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 2 zakken mini kitkat’s
  • Aardbeien jam
  • Smarties
  • Aardbeien

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Klop de poedersuiker samen met de eieren in een mixer voor 8 tot 10 minuten. Totdat het lichter van kleur is en verdriedubbeld is.
  3. Zeef ondertussen de bloem 3x en laat de boter smelten.
  4. Spatel rustig de bloem in gedeeltes door de opgeklopte eieren zodat deze niet al hun luchtigheid verliezen.
  5. Doe het zelfde met de gesmolten boter.
  6. Beboter de taartvormen en bekleed de bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het beslag over de twee taartvormen.
  7. Bak deze in 25 minuten gaar.
  8. Laat de cake 30 minuten afkoelen.
  9. Klop ondertussen de slagroom stijf met de klopfix.
  10. Leg een plak cake op de taartschaal en besmeer deze met een laag aardbeienjam. Breng daarna een laag slagroom bovenop de jam aan.
  11. Leg nu de tweede plak cake boven op de eerste.
  12. Verdeel de slagroom gelijkmatig over de bovenkant en zijkanten van de cake.
  13. Breng de kitkat op de zijkant aan en strik het lint als laatst er omheen.
  14. Breng als laatst naar eigenwens en eigen indeling de aardbeien en smarties aan op de bovenkant.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*