Appelkoeken

Appelkoeken

Appelkoeken is het nu een koek of meer een klein gebakje, dat laat ik aan jullie over. Beide keren is het heerlijk bij een bakkie koffie of thee bij de wat koudere dagen. Daarnaast is het gemakkelijk te maken met veel basis ingrediƫnten dus heel veel extra moeite kost het niet.

Ingredients

Deeg:

  • 300 gram bloem
  • 225 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel citroenrasp
  • 1/2 ei los geklopt

Vulling:

  • 3 elstar appels
  • 4 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 4 theelepels custardpoeder

Directions

  1. Kneed voor het deeg de ingrediƫnten op kamertemperatuur tot een soepel deeg.
  2. Wikkel het in plasticfolie en leg deze voor 1 uur in de koelkast.
  3. Schil en snij de appels in kleine blokjes.
  4. Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.
  5. Meng de appelblokjes met het kaneel, suiker en custardpoeder.
  6. Rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm dikte.
  7. Snij er 8 cirkels uit en bekleed hiermee de ingevette bakvormpjes.
  8. Vul de bakjes met de appelvulling.
  9. Snij 8 kleinere cirkels uit het deeg en bedek de appelvulling hiermee.
  10. Bak de appelkoeken voor 25 min gaar.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*