Appelroosjes in bladerdeeg

Appelroosjes in bladerdeeg

Sinds deze appelroosjes op het internet verschenen is het een ware hit. Het is een makkelijk te maken recept wat met smaak ons erg bekend voorkomt. Het resultaat dat doet het hem bij dit gebakje, dat het er uit ziet als een roos. Dat maakt het spektakel helemaal compleet.

Aantal: 10 taartjes.

Bereidingstijd: voorbereiding 30 min / oven 20 min / totaal 50 min.

Ingredients

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 grote appels
  • Kom met water
  • Sap ½ citroen
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • Bloem om te bestuiven

 

Directions

  1. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat dit ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Beboter de cupcake tray en zet deze opzij.
  4. Snij de appel door de helft en verwijder het klokhuis. Snij met een mandoline hele dunne plakjes van de appel.
  5. Vul en kom met water en voeg hierbij de citroensap. Voeg alle plakjes appel toe aan het water en zet deze voor 3 minuten in de magnetron.
  6. Bestuif de werkbank en pak twee plakjes bladerdeeg. Leg deze voor 1 cm overlappend en rol deze met een deegroller gelijk met de plakken bladerdeeg. Snijd nu met een liniaal 5 lange stroken van 2 cm breed. Herhaal dit met de overige twee plakjes bladerdeeg.
  7. Leg dakpansgewijs de plakjes appel op het bladerdeeg* en rol deze op en plaats deze in de tray.
  8. Bak de appelroosjes in 15-20 minuten gaar. Maar durf te bakken met bladerdeeg, is het voor je gevoel nog niet geheel gaar laat het een extra paar minuten in de oven staan totdat je tevreden bent.
  9. Meng de poedersuiker met de kaneelpoeder en bestrooi de appelroosjes met de kaneel suiker.

Eet smakelijk

* Meng een plak kruidkoek met wat water zodat dit een pasta wordt. Smeer deze pasta in het bladerdeeg voordat de appel plakjes worden geplaatst.

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*