Asian style salade

Asian style salade

Met dit warme weer wil je het liefst een fris en koud gerecht die juist lekker fris en licht is. Inspiratie komt van de chef Poh Ling Yeow met haar heerlijk asian invloeden. De zoetzure groente zijn makkelijk voor te bereiden maar heeft even de tijd nodig om op smaak te komen. Dit is goed vooraf voor te bereiden en dan is het gerecht ook zo klaar.

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: voorbereiding 210 min / oven 25 min / opmaken 5 min / totaal 225 min.

Ingredients

  • 1 witte kool
  • 4 wortels
  • Bos radijsjes
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 400 gram suiker
  • 400 ml water
  • 400 ml azijn
  • 150 gram half om half gehakt
  • 1 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel ketjap
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel bloem
  • Zout & peper
  • 120 gram wok noedels
  • Bos koriander
  • Bos basilicum
  • Bos munt

Directions

  1. Verwarm de azijn, water en suiker in een pan tot de suiker is opgelost en laat afkoelen.
  2. Snij of rasp de witte kool, wortels, radijsjes en komkommer tot het zelfde formaat.
  3. Snij de rode peper fijn.
  4. Doe de groente in een goed afsluitbare pot en giet de vloeistof er bij.
  5. Sluit de pot af en zet deze minimaal voor 3 uur in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C
  7. Raspt de gember en snij de knoflook fijn.
  8. Meng het gehakt samen met de ketjap, vissaus, olie, zout, peper, bloem, gember en knoflook.
  9. Draai er kleine gehaktballetjes van en bak deze af in 25 minuten in de oven.
  10. Laat de gehaktballetjes afkoelen.
  11. Kook de noedels volgens de verpakking gaar en spoel af met koud water.
  12. Voor de opbouw van de salade leg als eerst de noedels op het bord gevolgd door de zoetzure groente en daarna de gehaktballetjes.
  13. Scheur royaal de basilicum, koriander en munt over de salade heen.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*