Asperge salade

Asperge salade

Tijdens warme dagen zijn veel maaltijden als snel te zwaar. Voor deze dag kan een lichte frisse salade de oplossing zijn. Deze salade is licht, vegetarisch en snel te maken. Daardoor een ideale salade om van te genieten op een warme zomerdag.

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: voorbereiding 30 min / opmaken 10 min / totaal 40 min.

Ingredients

  • 8 asperges
  • 50 gr veldsla
  • 8 cherry tomaatjes
  • ┬Ż komkommer
  • 2 radijsjes
  • 2 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 theelepel honing

Directions

  1. Schil de asperges en snij de houterige steeltjes er af.
  2. Blancheer de asperges afhankelijk van de dikte gaar.
  3. Breng de veldsla op smaak met de olijfolie, zout en peper.
  4. Snij de cherry tomaatjes in kwarten.
  5. Meng de balsamico azijn met de honing en meng deze met de gesneden cherry tomaatjes.
  6. Snij/schaaf de radijsjes in dunne plakjes.
  7. Meng de azijn met de suiker en marineer de plakjes radijs hierin.
  8. Schaaf de komkommer in dunne plakken en rol deze op.
  9. Snij de topjes van de asperges en snij de stelen in vieren.
  10. Maak het bord op met alle ingredi├źnten

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*