Bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood een gemakkelijk recept wat met een paar ingrediƫnten zo te maken is. Met heerlijke smaken en een kleine twist. Vanille custard wat is toegevoegd als meegebakken topping op het bananenbrood. Naast de noten en chocolade geeft het een extra dimensie qua smaak aan het brood.

Ingredients

Bananenbrood:

  • 125 gram gesmolten boter
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren maat L
  • 60 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • snufje zout
  • 3 rijpe bananen geprakt
  • 100 gram melkchocolade met macadamianoten fijngehakt.

Custard:

  • 100 ml melk
  • 6,5 gram custardpoeder
  • 6,5 gram suiker

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.
  2. Voor de custard breng de ingrediƫnten al roerend aan de kook.
  3. Kook al roerend de custard voor 3 min en zet aan de kant voor later.
  4. Meng in een kom de gesmolten boter met het suiker.
  5. Meng een voor een de eieren erdoorheen.
  6. Voeg de melk, vanille extract, bloem, baking soda en zout toe en meng alles gemengd is.
  7. Meng de bananen en de chocolade door het beslag.
  8. Verdeel het over een cakeblik bekleed met bakpapier.
  9. Maak een geultje over de lengte in het beslag en verdeel hierin de custard.
  10. Bak het brood in 60 min gaar (controleer deze met de breinaalden test).

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*