Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom een veelzijdig product die in vele vormen wordt gebruikt in vele recepten. Om die reden deel ik ook dit recept met jullie. Of deze als puur de room wordt gebruikt in recepten om het een heerlijke vanille room smaak te geven. Of het wordt deze wordt gemengd met slagroom om een Zwitserse room te maken. Of als laatst een heerlijke boter crème van te maken. Naast de standaard vanille smaak kan deze ook heerlijk op smaak gebracht worden net als de boter crème waar bijvoorbeeld fruit aan toegevoegd wordt. Meerdere redenen om dit basis recept goed te kennen want je zal vaker tegenkomen in andere recepten.

Aantal: 1 portie.

Bereidingstijd: voorbereiding 15 min / afkoelen 30 min / totaal 45 min.

Ingredients

  • Merg ½ vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 75 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel bloem

Directions

  1. Breng in een pan de melk met het merg van het vanillestokje en de helft van de suiker aan de kook.
  2. In een kom de bloem, eidooiers en de overige helft van de suiker los kloppen.
  3. Giet nu een scheutje warme melk bij de eidooiers (wel blijven kloppen met de garde).
  4. Giet nu de eidooiers bij de warme melk en breng deze aan de kook, en op laag vuur gaar koken voor circa 3 min tot een dikke custard.
  5. Spoel een plaatje of schaal om en giet hier de banketbakkersroom op uit en dek af met plastic folie.
  6. Laat het 30 min afkoelen buiten de koelkast.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*