Banoffee pie

Banoffee pie

De banoffee pie ja de banaan en toffee taart dat moet je wel bekend voor komen. Een heerlijke smeuïge karamel toffee die heerlijk combineert met de banaan (en ook de chocolade). Alles te samen is het een heerlijke guilty pleasure (want ja toch wel een beetje veel suiker).

Aantal: 1 taart.

Bereidingstijd: voorbereiding 60 min / koelkast 60 min / opmaken 15 min / totaal min.

Ingredients

  • 110 gram boter
  • 250 gram digestieve biscuits
  • 175 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 397 gram gecondenseerde melk
  • 6 bananen
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 50 gram pure chocolade

Directions

  1. Smelt de 110 gram boter en verkruimel de biscuits.
  2. Meng de kruimels met de boter tot alles goed gemengd is.
  3. Stort het in een taart vorm en druk deze stevig aan op de bodem en randen.
  4. Zet de vorm voor 30 minuten in de koelkast om stevig te worden.
  5. Smelt ondertussen de 175 gram boter samen met de suiker in een pan op laag vuur.
  6. Laat het suiker oplossen en voeg de gecondenseerde melk er aan toe.
  7. Breng het geheel al roerend aan de kook, laat het 2 minuten door koken.
  8. Haal het van het vuur en klop het met een garde glad alvorens het te laten afkoelen.
  9. Schil de bananen en snij deze in plakjes.
  10. Haal na de 30 minuten de bodem uit de koelkast.
  11. Verdeel de plakjes banaan over de bodem.
  12. Giet de karamel over de bananen plakjes zodat deze allemaal bedekt zijn.
  13. Zet de taart terug in de koelkast voor 1 uur.
  14. Klop de slagroom samen met de klopfix op totdat het stevig is, verdeel deze over de taart zodat alles bedekt is.
  15. Smelt de chocolade (au bain-marie) en verdeel deze over de taart.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*