Beef pho

Beef pho

De beef pho een versie die ik heb gemaakt op wat je misschien ook wel kent als een Vietnamese pho. De basis is meestal bouillon, noedels, vlees en kruiden. Door zelf een heerlijke bouillon te maken, en dat is snel gedaan. Door de beef lapjes en de groente is het als snel een goed vullende maaltijd soep. Je kan daarbij zelf beslissen om er noedels aan toe te voegen of niet, ik heb deze er uit gelaten.

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: totaal 30 min.

Ingredients

  • 2 cm gember
  • 1 kaneel stokje
  • 1 steranijs
  • 1 kruidnagel
  • ½ rode peper
  • 1 kafier limoenblad
  • 1 liter runderbouillon
  • 125 gram bieflap
  • 200 gram oosterse wok groente
  • 10 gram koriander

Directions

  1. Schil de gember en snij deze in dunne plakjes.
  2. De chilipeper in dunne ringen snijden.
  3. Breng de runderbouillon aan de kook samen met de gember, chilipeper, limoen blad, kaneelstokje, steranijs en de steeltjes van de koriander.
  4. Laat de bouillon voor 20 minuten lang trekken.
  5. Snij ondertussen de bieflap in dunne plakjes en de koriander grof door.
  6. Zeef de bouillon en breng deze weer aan de kook.
  7. Kook de wok groente mee voor 3 minuten.
  8. Verwarm ondertussen de kommen voor.
  9. Schenk de soep in de voor verwarmde kommen.
  10. Voeg de bief reepjes er aan toe en verdeel de koriander over de kommen.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*