Biefstuksalade

Biefstuksalade

Dit gerecht is een variatie op de wel gekende rundercarpaccio die vooral als voorgerecht gegeten word. Waarbij de dungesneden rundercarpaccio zijn vervangen door gebakken biefstuk reepjes. Door een ingrediƫnt te veranderen is het voornamelijk hetzelfde gerecht maar de smaak beleving is anders. Door de warmte die de biefstuk nog met zich mee brengt komen andere smaken naar boven vanuit de overige ingrediƫnten. Al met al is het een heerlijk maar ook verassend voorgerecht.

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: 20 min.

Ingredients

  • 1 biefstuk a 130 gram
  • 50 gram rucola
  • 10 gram pijnboompitten
  • 150 gram parmezaanse kaas
  • Groene pesto
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Directions

  1. Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze op kamer temperatuur komen.
  2. Begin met het roosteren van de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie.
  3. Verdeel de rucola over de borden en verdeel hier over de geroosterde pijnboompitjes en de parmezaanse kaas.
  4. Verdeel door middel van een theelepel de groene pesto in kleine druppen over de rucola.
  5. Snij de biefstuk in twee even gelijke helften en bestrooi beide kanten met zout en peper.
  6. Bak de biefstuk voor 3 minuten per kant.
  7. Verpak de biefstuk in aluminium folie voor circa 3 minuten om te laten rusten.
  8. Snij na het rusten de biefstuk in reepjes en verdeel deze over de rucola.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*