Broodhaantjes

Broodhaantjes

Rond Pasen heb je de mooie palmpaas stok, die mooi versierde stokken met een heerlijke broodje bovenop in een vorm van een haan of vlechtkrans. Die broodjes kun je ook zelf maken, is verschillende vormen en maten en helemaal naar je eigen wens. Wil je bij Pasen deze heerlijke witte broodjes ook op tafel zetten is hierbij een recept die heerlijke volle broodjes geeft.

Aantal: 8 broodjes.

Bereidingstijd: voorbereiding 45 min / rijzen 120 min / oven 20 min / totaal 185 min.

Ingredients

  • 500 gram wit broodmeel
  • 7 gram gist
  • 75 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 75 gram boter
  • 250 ml melk lauwwarm
  • 2 eieren

Directions

  1. Meng de meel met het gist, zout en suiker.
  2. Voeg de melk en ei er aan toe en meng deze alvast in de mixer.
  3. Voeg het boter er aan toe en kneed met de mixer en de hand het tot een soepel en elastisch deeg.
  4. Het deeg in een kom leggen en afdekken met plastic folie om het vervolgens 1 uur te laten rijzen tot verdubbeld.
  5. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 8 gelijke delen.
  6. Rol het deeg uit tot een sliert en rol deze op in de vorm van een zwaan
  7. Voor een haantje rol het deeg uit tot een rechthoek, snij deze aan beide kanten in de lengte voor de helft in en rol een kant de twee helften naar binnen op.
  8. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en dek nogmaals af met plastic folie en laat het nogmaals rijzen voor 1 uur.
  9. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  10. Bestrijk de broodjes met een geklust ei.
  11. Bak de broodjes af in 20 minuten tot goudbruin.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*