Carpaccio van rosbief

Carpaccio van rosbief

Voor een etentje dat ik hield wou ik eens iets anders klaar maken als voorgerecht dan naar de voorgesneden carpaccio. Maar juist eens naar een zelfgemaakte carpaccio van een mooi stuk vlees, goed op smaak en zelf bereid. Na wat gepuzzel en zoekwerk kwam ik hierop uit een heerlijke rosbief carpaccio met provencaalse kruiden. Het heeft een heerlijke smaak, mooi smaak combinatie maar dat zonder al te veel ingrediënten en gepruts.

Aantal: 4 personen.

Bereidingstijd: voorbereiding 25 min / oven ±30 min / totaal 55 min.

Ingredients

  • Rosbief (±400 gram)
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels peper
  • 2 theelepels provencaalse kruiden
  • 75 gram veldsla
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Honing-mosterd dressing

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C.
  2. Rol de rosbief door de kruiden.
  3. De rosbief ik een scheutje olie in de pan dicht schroeien.
  4. De rosbief in de oven garen tot deze een kerntemperatuur van 48 °C heeft.
  5. De pijnboompitten even roosteren.
  6. De rosbief uit de oven en in aluminium folie inpakken en voor 10 min laten rusten.
  7. De borden of schaal opmaken met veldsla en pijnboompitten.
  8. De rosbief in dunne plakken snijden en leg deze op de veldsla.
  9. Garneer af met de honing-mosterd dressing en eventueel wat extra pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*