Chocolade framboos macarons

Chocolade framboos macarons

En ja daar zijn ze dan de macarons die je heerlijke in alle kleuren te vinden koekjes. Eens in je leven moet je ze wel gemaakt hebben laat staan geproefd te hebben. Het is daarbij niet een heel moeilijk recept alleen een recept met meerdere handelingen waar je goed op moet blijven letten. De vullingen die kunnen heerlijk variëren en zo ook de kleur. Deze macarons heb ik gemaakt met een heerlijke chocolade vulling met framboos om heerlijk van te genieten.

Aantal: 35 macarons.

Bereidingstijd: voorbereiding 75 min / oven 20 min / opspuiten 15 min / totaal 120 min.

Ingredients

  • 350 gram room
  • 50 gram honing
  • 330 gram pure chocolade
  • 300 gram amandelmeel
  • 200 gram poedersuiker
  • 110 gram eiwit
  • 300 gram suiker
  • 75 gram water
  • 110 gram eiwit
  • 35 frambozen

Directions

  1. Hak de chocolade fijn en smelt deze au bain-marie.
  2. Verwarm de room samen met de honig.
  3. Pan met room van het vuur en voeg de gesmolten chocolade toe en roer tot gemengd.
  4. Laat het verder afkoelen en giet deze in een spuitzak en leg verder te koelen in de koelkast.
  5. Zeef het amandelmeel en de poedersuiker en meng deze met 110 gram eiwit*.
  6. De andere 110 gram eiwit in de mixer plaatsen maar nog niet aanzetten.
  7. Breng het water met de suiker aan de kook en houw deze in de graten met een thermometer. Als het suiker water een temperatuur van 115 °C heeft bereikt de mixer aanzetten om het eiwit op te kloppen.
  8. Als het suikerwater een temperatuur van 118 °C heeft van het vuur en via een dun straaltje bij het eiwit gieten terwijl de mixer aanstaat.
  9. De eiwitten door blijven kloppen tot het is afgekoeld tot ongeveer 40 °C.
  10. Meng ⅓ van het eiwit met een spatel door het amandelmengsel, herhaal dit nogmaals met ⅓ van het opgeklopte eiwit tot gemend en meng vervolgens de laatste ⅓ opgeklopte eiwit er door heen zonder al te veel luchtigheid te verliezen.
  11. Het beslag in een spuitzak doen met een gladspuitmondje.
  12. Spuit op een bakplaat bekleed met bakpapier 70 doppen (houw voldoende afstand tussen de doppen, ik zelf het drie bakplaten bespoten).
  13. Tik een keer met de bakplaat op een harde ondergrond om de eventuele luchtbellen er uit te krijgen.
  14. Laat ze voor 30 minuten zo drogen terwijl de oven voorverwarmt naar 125 °C.
  15. Bak de macarons af in 20 minuten waarbij je na 10 minuten de oven deur voor 2 a 3 seconden open doet en weer sluit.
  16. Laat de macarons afkoelen en spuit op 35 helften een laag chocolade crème.
  17. Plaats een framboos in het midden van de chocolade crème.
  18. Dek af met de overige 35 helften.

Eet smakelijk!

* Hier de kleurstof naar keuze toevoegen om gekleurde macarons te maken. Dit kan cacao poeder zijn of andere poeder kleurstoffen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*