Chocolade pannenkoeken taart

Chocolade pannenkoeken taart

Dit recept is eens heel iets anders met pannenkoeken dan je gewend bent. Heerlijk pannenkoeken met stroop, suiker, kaas of spek en ga zo maar door. Nu met chocolade, op zich niet een vreemde combi maar nu in een taart vorm. Dus houw je van pannenkoeken met chocolade dan is dit een heerlijke variant voor jouw met een mooi patroon.

Aantal: 1 taart.

Bereidingstijd: voorbereiding 60 min / koelen 60 min / totaal 120 min.

Ingredients

  • 175 gram pure chocolade fijn gehakt
  • 175 ml slagroom
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Directions

  1. Breng de room aan de kook.
  2. Haal het room van het vuur en los de chocolade er in op en klop tot alles gemengd is.
  3. Mix de bloem met de eieren en een scheutje melk tot een papje zonder klonten.
  4. Voeg de overige melk en de vanille extract er aan toe en klop tot een glad beslag.
  5. Bak 10 dunne pannenkoeken van 20 centimeter doorsnee.
  6. Bedek de binnenkant van de springvorm met plastic folie.
  7. Leg een pannenkoek in de springvorm en besmeer deze met 1 eetlepel chocolade room.
  8. Herhaal dit nogmaals met de overige 9 pannenkoeken.
  9. Keer de pannenkoeken om op een plat bord.
  10. Smeer de overige chocolade room over de pannenkoeken heen zodat alles bedekt is.
  11. Zet deze nu voor 1 uur in de koelkast.
  12. Strooi er de cacaopoeder overheen voor het serveren.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*