Chocolade taartje

Chocolade taartje

Een chocolade taartje, een lekker gerecht die op verschillende tijdsstippen gegeten kan worden. Of dit nou overdag is met een lekker kopje thee of koffie als een lekker afsluitertje van de dag s’ avonds. Of zoals ik heb gedaan het taartje als een nagerecht geserveerd tijdens een mooi diner. Ik heb dit chocolade taartje gevuld met heerlijke dulce leche en afgemaakt met nog een dubbele dosis chocolade door een chocolade botercrème. De vulling en topping is natuurlijk naar eigen smaak te maken met smaken die goed combineren met chocolade.

Aantal: 6 taartjes.

Bereidingstijd: voorbereiding 180 min / oven 15 min / totaal 200 min.

Ingredients

  • 15 gram cacao poeder
  • 130 gram bloem
  • 40 gram poedersuiker
  • 1 eidooier
  • 85 gram boter
  • 397 gram gecondenseerde melk
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 66 gram poedersuiker
  • 25 gram banketbakkersroom
  • 50 gram gesmolten pure chocolade
  • 1 theelepel vanille extract

Directions

  1. Plaats het blok gecondenseerde melk in een pan met water zodat deze onderstaat en breng deze aan de kook, kook de gecondenseerde melk voor 3 uur (vul af en toe water bij zodat het blik onder water blijft).
  2. Meng in een kom de cacao poeder, bloem, 40 gram poedersuiker, eidooier en 85 gram boter tot een deeg.
  3. Het deeg in plastic folie voor 30 min in de koelkast laten rusten.
  4. De oven voor verwarmen op 180 °C.
  5. Rol het deeg uit en bekleed de taartvormpjes met het deeg.
  6. Plaats bakpapier in de bakvormpjes en vul deze met bak korrels.
  7. Bak deze voor 8 minuten, haal ze uit de oven en verwijder de bakkorrels en bak de taartjes nogmaals 2 minuten.
  8. Laat de bakjes afkoelen en de roomboter en banketbakkersroom op kamertemperatuur laten komen.
  9. In een mixer de boter crèmig kloppen en geleidelijk de poedersuiker toevoegen.
  10. De banketbakkersroom toevoegen en samen opkloppen.
  11. De vanille extract en de gesmolten chocolade toevoegen en opblijven kloppen tot goed gemengd.
  12. De chocolade botercrème in een spuitzak met een kartel spuitmondje.
  13. Roer de afgekoelde gecondenseerde melk nu dulce leche door en vul de bakjes met de dulce leche.
  14. Spuit een rozet chocolade botercrème er boven op.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*