Citroen tartelette

Citroen tartelette

In navolging van de zachte zoete smaak van de aardbei witte chocolade tartelette een andere heerlijke fris zure smaak. En wel van de citroen rasp en sap verwerkt in de heerlijke vulling van de tartelette. Samen met een heerlijk room gecombineerd maakt deze tartelette zacht, fris met de zure hint.

Aantal: 8 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 45 min / oven 20 min / opmaken 5 min / totaal 70 min.

 

Ingredients

  • 250 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • snufje zout
  • 2 eidooiers
  • eventueel 1 eetlepel water
  • 4 eieren
  • 66 ml slagroom
  • 33 ml mascarpone
  • 150 gram suiker
  • 3 citroenen*

Directions

  1. Kneed een deeg van de 250 gram bloem 200 gram boter, 100 gram poedersuiker, zout, 2 eidooiers en eventueel 1 eetlepel water.
  2. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het voor 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Vet de tartelette bakjes in.
  5. Werkbank met bloem bestuiven en hierop het deeg uitrollen.
  6. Steek met een ronde steker of snij het deeg op maat en bekleed hiermee de vormpjes.
  7. Dek het deeg af met een stuk bakpapier en vul deze af met blindbakvulling.
  8. Bak de tartelette bakjes voor 7-10 minuten tot het deeg gaar is.
  9. Haal de tartelette bakjes uit de oven, verwijder de blindbakvulling en het bakpapier.
  10. Bak de bakjes nogmaals 4-5 minuten.
  11. Zet de oven terug naar 170°C.
  12. Klop ondertussen de eieren lis.
  13. Voeg het sap en de rasp van de citroenen* er aan toe.
  14. Voeg ook de mascarpone en de slagroom toe aan de eieren en klop dus tot gemengd.
  15. Vul de bakjes met de vulling.
  16. Bak ze nogmaals voor 7 minuten tot de vulling gaar en stevig is geworden.
  17. Garneer eventueel af met een bolletje slagroom.

 

Eet smakelijk!

 

* Lijkt het je te zuur gebruik dan het sap van 2 citroenen.

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*