Citroencake

Citroencake

Na het weekend 24kitchen and cottages heb ik weer veel nieuwe inspiratie gekregen om weer de keuken in te gaan. Zo ook met de nieuwe kookboeken van de 24kitchen chefs weer vele nieuwe recepten om te kunnen maken. Na deze kookboeken door te hebben gekeken zag ik het recept van de citroencake waar ik wel mee aan de slag kon gaan. Vandaar deze combinatie met mascarpone, citroen en basilicum die lekker fris is bij de cake.

Aantal: 1 cake.

Bereidingstijd: voorbereiding 15 min / oven 60 min / afkoelen 60 min / totaal 135 min.

Ingredients

  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • 250 gram bloem
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt kurkuma
  • 7 gram bakpoeder
  • Rasp van 2 citroenen
  • Sap van 1 citroen
  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 4 blaadjes basilicum

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Mix in een schaal de mascarpone, rasp van 1 citroen, sap van ½ citroen, basilicumblaadjes en poedersuiker samen.
  3. Zet deze in de koelkast voor later.
  4. Mix de boter samen met het suiker romig.
  5. Meng ondertussen in een andere kom de bloem, zout, bakpoeder, rasp van 1 citroen, kurkuma.
  6. Voeg als de boter romig is 1 voor 1 de eieren er aan toe.
  7. Voeg het sap van ½ citroen er aan toe en voeg daarna deel voor deel het bloemmengsel er aan toe.
  8. Beboter het cakeblik en bekleed deze met bakpapier en giet het beslag in de cake blik
  9. Bak de cake in 60 minuten gaar.
  10. Laat de cake voor 60 min afkoelen alvorens de citroen mascarpone over de cake te verdelen.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*