Courgette koekje

Courgette koekje

Na opvolging van de koolhydraat arme tiramisu voor de reportage bij mij thuis is dit 1 van de 3 amuses die ik heb gemaakt voor kook wedstrijd van het programma Tafel 18. De amuses zijn gewaardeerd met mooi complimenten en spannende smaken. Dit courgette koekje heeft een spannende smaak door de kruiden met een fris accent door de tomaten salsa.

Aantal: 2 amuses.

Bereidingstijd: voorbereiding 15 min / pan 5 min / totaal 20 min.

Ingredients

  • 2 plakjes courgette 1cm dik
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • 2 cherry tomaatjes
  • 1 theelepel gesnipperde rode ui
  • 1 theelepel gele paprika blokjes
  • 1 theelepel rode paprika blokjes
  • Olijfolie om in te bakken.

Directions

  1. Snipper de ui fijn en snijd de paprika’s even kleine blokjes.
  2. Snijd de cherry tomaatjes in 4 partjes en meng deze met e ui en paprika blokjes.
  3. Zet drie kommen klaar, in 1 de bloem, in 1 het ei los geklopt en de derde het paneermeel met de kruiden.
  4. Paneer de plakjes courgette door eerst door het bloem te halen, dan het ei en als laatste door het paneermeel.
  5. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan.
  6. Bak de courgette koekjes aan beide kanten goud bruin.
  7. Garneer af met de cherrytomaatjes gemengd met ruide ui en paprika blokjes.

 

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*