Courgette lasagne

Courgette lasagne

Eigenlijk heb ik altijd als ik lasagne heb bereid is het pasta bladen en een pakje voor de saus. Dit recept is het daarbij ook meteen anders. Geen pasta bladen maar courgette plakken en geen pakje maar lekker je eigen saus maken. En moeilijk is het daarbij echt niet, om een lekkere romige saus te krijgen heb je maar twee ingrediënten nodig. Dus gooi dat pakje voor de lasagne weg en maak het lekker zelf.

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: voorbereiding 30 min / oven 30 min / totaal 60 min.

Ingredients

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 500 gram rundergehakt
  • 200 gram crème fraîche
  • 400 gram tomaten passata
  • 8 plakjes serranoham
  • 1 ui
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Zout & peper

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snipper de ui fijn en fruit deze aan in een scheutje olijfolie en voeg hierbij het gehakt en bak deze met de ui rul.
  3. Snij de paprika in kleine blokjes en bak deze mee met het gehakt. Breng het gehakt op smaak met de cayennepeper, nootmuskaat, zout en peper.
  4. Schaaf ondertussen de courgette in dunne plakken en leg deze opzij.
  5. Voeg de passata en de crème fraîche toe en laat de saus even inkoken.
  6. Leg op de bodem van de ovenschaal een laag courgette plakken en bouw de lasagne laag voor laag op.
  7. Eindig met een laag saus waarop de pakken serranoham boven op komen te liggen.
  8. Verdeel als laatste de geraspte kaas er overheen en gaar de lasagne voor 30 min in de oven.

Eet smakelijk

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*