Crème caramel

Crème caramel

Crème caramel een nagerecht waar iedereen vast wel eens van heeft gehoord. Een heerlijke romige vanille smaak samen met heerlijke caramel. Naast dat het een heerlijk nagerecht om een mooi diner mee af te sluiten is het ook zeker lekker om door de week klaar te hebben staan om de dag af te sluiten. En daarbij gezegd deze is goed voor te breiden in de middag en te bewaren in de koelkast tot het uitserveren.

Aantal: 6 nagerechten.

Bereidingstijd: voorbereiding 45 min / oven 60 min / totaal 105 min.

Ingredients

  • 250 gram suiker
  • 125 ml water
  • Boter om in te vetten
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 vanillestokjes
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram suikers
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers

Directions

  1. Karamelliseer de 250 gram suiker in een steelpan met een dikke bodem, breng de pan geleidelijk op warmte en wals de pan zodat alle suiker smelt (met een lepel er in te roeren heeft geen zin blijft aan de lepel plakken)
  2. Giet het water bij de karamel en kook de karamel door tot een egale saus en laat afkoelen.
  3. Vet de timbaaltjes in en bestrooi deze met de 2 eetlepels suiker.
  4. Giet ik elk timbaaltje een laagje karamel.
  5. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  6. Breng de slagroom, vanillemerg en ½ van de 75 gram suiker aan de kook.
  7. Klop in de andere kom de eieren, eidooiers en de overige suiker los.
  8. Giet een scheutje voor scheutje room bij de eieren en roer tot gemengd.
  9. Vul de timbaaltjes met het roommengsel.
  10. Zet de gevulde timbaaltjes in een ovenschaal en vul de ovenschaal met water zodat de timbaaltjes minimaal voor de helft onder water staan.
  11. Zet de ovenschaal voor 60 minuten in de oven om de crème caramel au bain manie te garen.
  12. Laat de crème caramel afkoelen.
  13. Voor het serveren de timbaaltjes over de kop lossen om een schaaltje.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*