cupcake met chocotopping

cupcake met chocotopping

Cupcakes wie kent deze lekkernij nou niet. Er zijn zoveel veel variaties op te maken van zoet naar hartig en van klassiek tot extravagant versierd. Dit recept is een basis recept voor de cupcakes die heerlijk is afgetopt met heerlijke chocolade botercrème. Een mooi recept op mee te beginnen want als je eenmaal de basis hebt kun je heerlijk je eigen variatie er op los laten.

Aantal: 12 cupcakes

Bereidingstijd: voorbereiding 10 min / oven 30 min / afkoelen 20 min / totaal 60 min.

Ingredients

  • 250 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 125 gram poedersuiker
  • 50 gram banketbakkersroom
  • 100 gram gesmolten pure chocolade
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Meng de ingrediënten in een schaal tot een glad beslag.
  3. Vul een cupcake tray met bakpapiertjes voor cupcakes en vul deze voor ¾.
  4. Bak de cupcakes voor 20-25 min.
  5. Laat deze afkoelen.
  6. Laat ondertussen alle ingrediënten op kamertemperatuur komen.
  7. In een mixer de boter crèmig kloppen en geleidelijk de poedersuiker toevoegen.
  8. De banketbakkersroom toevoegen en samen opkloppen.
  9. De vanille extract en de gesmolten chocolade toevoegen en opblijven kloppen tot goed gemengd.
  10. Schep de chocolade botercrème in een spuitzak met kartelspuitje en top de cupcakes af.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*