Drip cake

Drip cake

Er heeft even wat tijd tussen gezeten sinds het vorige recept. Dan trappen we meteen maar af met een drip cake. In basis geen moeilijke taart en de drip effect is makkelijker dan het lijkt. De afkoel tijd is erg belangrijk hierin, dat de boter crème goed koud is waardoor de ganache snel stolt en halverwege blijft hangen. 

Ingredients

Biscuit:

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 25 gram maizena

Boter crème:

  • 420 gram boter
  • 1 kg poedersuiker
  • 8 eetlepels melk
  • 4 theelepel vanille extract
  • blauwe en rode kleurstof

Ganache:

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Mix de 5 eieren met de suiker op hoge snelheid voor 10 min tot verdrievoudigd.
  3. Meng de bloem en maïzena en spatel deze voorzichtig door de eieren.Giet het beslag in een springvorm en bak de biscuit in 30 min gaar.
  4. Draai voor de boter crème in een mixer de boter voor 10 min op hoge snelheid romig.
  5. Voeg ¼ van de poedersuiker er aan toe en mix voor deze voor 5 minuten.
  6. Herhaal nog drie maal tot alle poedersuiker is opgenomen in de boter.
  7. Meng de melk en vanille extra.
  8. Voeg de helft van de melk aan de boter toe en mix deze op hoge snelheid voor 5 min.
  9. Voel tussen je vingers of de boter crème egaal is, zo niet voeg de rest van de melk er aan toe.
  10. Snij de biscuit in drie gedeeltes en leg de bovenste twee apart.
  11. Besmeer de onderste plak van de biscuit met een laag boter crème.
  12. Leg de middelste plak, besmeer deze ook met boter crème en bedek met de derde plak biscuit.
  13. Besmeer nu de taart licht in met boter crème en werk strak af.
  14. Zet de taart voor 15 minuten in de koelkast.
  15. Verdeel ondertussen de overgebleven boter crème in twee gedeeltes en kleur deze.
  16. Verdeel de in gedeeltes over de taart heen.
  17. Strijk de zijkanten strak terwijl je de taart ronddraait.
  18. Zet de taart voor 30 minuten in de koelkast.
  19. Verwarm de slagroom en snij de chocolade klein.
  20. Smelt de chocolade in de slagroom en roer deze tot het gemengd is.
  21. Verdeel de chocolade ganache met een lepel langs te randen zodat er druppen ontstaan.
  22. Verdeel de overige ganache over de bovenkant van de taart.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*