Dubbele vanille millefeuille

Dubbele vanille millefeuille

Na een zoektocht naar inspiratie waar je veel heerlijke dingen voorbij ziet komen, gelezen hebt ben ik tot deze inspiratie gekomen. Delen gepakt om een heerlijk zoet gebakje te maken die gemakkelijk te maken is. Het bestaat dan ook maar uit 5 ingrediënten maar de smaak en aanzicht maakt alles goed van deze dubbele vanille millefeuille.

Aantal: 8 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 15 min / oven 15 min / 30 min / totaal 60 min.

Ingredients

  • 270 gram bladerdeeg
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml mascarpone
  • 1 vanille stokje.
  • 6 eetlepels poedersuiker

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snij deze in rechthoeken van 10 bij 4 cm, 24 stukken in totaal.
  3. Verdeel 3 eetlepels poedersuiker over een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Leg de bladerdeeg plakken op de bakplaat en verdeel hierover de overige 3 eetlepels poedersuiker.
  5. Dek af met bakpapier en leg hier bovenop nog een bakplaat.
  6. Bak het bladerdeeg goudbruin in 15 minuten.
  7. Klop de slagroom samen met de mascarpone en het merg van het vanille stokje.
  8. Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  9. Leg 2 plakken bladerdeeg en bespuit deze met een laag room, leg deze op elkaar en dek af met een derde plak.
  10. Kantel de millefeuille en spuit zigzaggend room op de bovenkant.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*