Eendenborst met szechuan saus

Eendenborst met szechuan saus

Een heerlijk stukje vlees de eendenborst, op zoveel mogelijkheden te bereiden. Hier is een mogelijkheid met een heerlijke saus die vol en licht pittig van smaak is. Samen met de heerlijke smaak van de eendenborst een goede combinatie. Perfect om op tafel te zetten met meerdere heerlijke gerechten.

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: voorbereiding 60 min / oven 20 min / opmaken 15 min / totaal 95 min.

Ingredients

  • Eendenborst
  • Sap ½ citroen
  • 500 ml water
  • 1 ½ eetlepels sojasaus
  • ½ eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel honing
  • 1 lente ui
  • Szechuan peper saus

Directions

  1. Bereid de szechuan saus zoals hier onder vermeld staat.
  2. Meng het sap van de citroen, water, sojasaus, rijstazijn, maïzena en honing samen.
  3. Leg de eendenborst in de marinade alvast in een ovenschaal en laat deze voor 1 uur staan.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  5. Bak de eendenborst voor 20 minuten gaar.
  6. Snij ondertussen de lente ui in dunne ringen.
  7. Snij de eendenborst in dunne plakken en leg deze op een schaal.
  8. Verdeel de szechuan saus en de lente ui over de eendenborst.

Eet smakelijk!

 

Szechuan saus

Bereidingstijd szechuan saus: bereiding 30 min.

Ingredients

  • 2 cm gember geraspt
  • 1 theelepel five spice
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel zoute sojasaus
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel tabasco
  • 1 theelepels hoisin saus
  • 1 theelepel gemalen szechuan peper
  • 100 ml kippen bouillon
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 eetlepel sesam olie
  • 1 eetlepel maïzena
  • 100 ml water

Directions

  1. Meng de bovenste 8 ingrediënten samen met de kippen bouillon.
  2. Wok de knoflook samen met de sesam olie samen voor 1 minuut.
  3. Voeg de bouillon er aan toe en bak deze voor 10 minuten mee.
  4. Meng het water samen met de maïzena.
  5. Voeg na de 10 minuten het maïzena water er aan toe.
  6. Kook het geheel in tot de maïzena gaar is en de saus is ingedikt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*