Framboos-blauwe bes millefeuille

Framboos-blauwe bes millefeuille

Gebak is van alle tijden in het jaar, zo ook tijdens de december periode. De smaken in het gebak verschillen daarin per seizoen. Denkend aan die smaken heb ik samen met Ilse tijdens het bakken van onze jaarlijkse kerststol hier mee getest. Zie hier ons resultaat met smaken van rood fruit en kaneel, smaken die terug komen in deze periode. Laat het u smaken!

Aantal: 13 stuks.

Bereidingstijd: 2 uur 15 min.

Ingredients

  • 2 vellen bladerdeeg van 24 bij 40 cm
  • 150 gram suiker
  • 6 eetlepels water
  • 250 gram frambozen
  • 250 gram blauwe bessen
  • 5,5 gelatine blaadjes
  • 500 ml slagroom
  • 80 gram eiwit
  • 7 eetlepels poedersuiker
  • 130 gram suiker
  • 35 ml water
  • 5 theelepels kaneel

Directions

  1. Breng in een pan 250 gram frambozen samen met 3 eetlepels water en 75 gram suiker aan de kook.
  2. Breng eveneens in een pan 250 gram blauwe bessen samen met 3 eetlepels water en 75 gram suiker aan de kook.
  3. Week ondertussen de gelatine blaadjes in water.
  4. Pureer de beide vruchten puree helemaal glad.
  5. Voeg bij de blauwe bessen 2,5 gelatine blaadje en bij de framboos 3 blaadjes.
  6. Roer beide goed tot de gelatine helemaal opgelost en gemengd is.
  7. Laat beide voor 60 min in de koelkast opstijven.
  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
  9. Snij de vellen bladerdeeg in 20 gelijke stukken van 12 bij 4 cm.
  10. Bestrooi elk vel met 3 eetlepels poedersuiker.
  11. Leg het bladerdeeg op een bakplaat en bedek het met nog een vel bakpapier.
  12. Leg er een tweede plaat bovenop.
  13. Bak het bladerdeeg voor ±15 min tot goudbruin en gaar.
  14. Klop de slagroom op.
  15. Verdeel de slagroom in twee gedeeltes.
  16. Meng eerst een klein gedeelte slagroom door de beide vruchtenpurees alvorens het geheel te mengen.
  17. Zet de vruchten mouse terug in de koelkast.
  18. Breng in een pan 130 gram suiker samen met 35 ml water aan de kook.
  19. Doe de eiwitten in een mixer maar zet deze pas op de hoogste stand aan als het suikerwater een temperatuur van 115 °C heeft.
  20. Giet het suikersiroop in een dunne straal bij het eiwit als deze een temperatuur van 118 °C heeft bereikt.
  21. Voeg daarna het kaneel toe aan het eiwit.
  22. Blijf het eiwit opkloppen tot het is afgekoeld.
  23. Bouw de millefeuille op uit die delen bladerdeeg.
  24. Spuit op twee delen bladerdeeg om en om de framboos en blauwe bessen mouse.
  25. Spuit op de bovenste deel bladerdeeg de meringue.
  26. Bruineer de meringue voor het serveren om met een gasbrandertje.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*