Framboos en blauwe bessen nagerecht

Framboos en blauwe bessen nagerecht

Framboos en blauwe bessen nagerecht met custard en meringue. Simpele gerechten op zichzelf die gemakkelijk zijn om te maken. Maar die samen een heerlijk en presentabel nagerecht vormen. Stap voor stap zijn de aparte recepten voor de mouse, de custard en de koekjes beschreven. Alles is vooraf klaar te maken om op het gewenste moment te presenteren. En het mooiste moment is kapot tikken van het koekje zodat alles samen valt in het glas.

Aantal: 5 nagerechten.

Bereidingstijd: voorbereiding 120 min / oven 15 min / opmaken 15 min / totaal 150 min.

Ingredients

  • 1 eigeel
  • 150 gram boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram bloem

Directions

  1. Meng het eigeel met de boter en basterdsuiker romig.
  2. Meng het bloem er doorheen en kneed het tot een egaal deeg.
  3. Wikkel het in plastic folie en leg het in de koelkast voor minimaal 30 min.
  4. Ga ondertussen verder met het maken van de custard zoals hieronder beschreven.
  5. Verwarm de oven voor op 175°C.
  6. Strooi bloem op de werkbank en rol het deeg dun uit.
  7. Snij met behulp van een liniaal rechthoeken die iets langer zijn dan het presentatie glazen.
  8. Bak ze voor 15 minuten goud bruin.
  9. Laat ze afkoelen.

Ingredients

  • 35 gram custard poeder
  • 35 gram suiker
  • 500 ml melk

Directions

  1. Meng het custard poeder samen met de suiker en 6 eetlepels melk.
  2. Voeg het toe aan de melk.
  3. Breng het aan de kook onder constant roeren en kook het voor 2 minuten.
  4. Verdeel het over de glazen en laat het afkoelen.

Ingredients

  • 2,5 blaadje gelatine
  • 125 gram frambozen
  • 125 gram blauwe bessen
  • 4 eetlepels water
  • 75 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 3,5 eetlepels poedersuiker

Directions

  1. Week de blaadjes gelatine in een kom koud water.
  2. Voeg in een pan de frambozen, 1,5 eetlepel water en 37 gram suiker aan de kook.
  3. Doe het zelfde met de blauwe bessen.
  4. Pureer de beide vruchten puree tot ze helemaal glad zijn.
  5. Meng 1,5 blaadje gelatine door de frambozen puree en 1 blaadje door de blauwe bessen puree.
  6. Klop in een mixer ondertussen de slagroom met de poedersuiker stijf.
  7. Meng de helft van de slagroom door de frambozen puree en de andere helft door die van de blauwe bessen.
  8. Dek de frambozen mouse af en zet deze aan de kant op kamertemperatuur.
  9. Verdeel de blauwe bessen mouse over de glazen en zet de glazen in de koelkast voor 15 minuten.
  10. Verdeel na de 15 minuten de frambozen mouse voorzichtig over de glazen en zet weer terug in de koelkast.

Ingredients

  • 2 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 40 ml water

Directions

  1. Doe de eiwitten in de mixer maar zet deze nog niet aan.
  2. Breng in een pan het suiker samen met het water aan de kook.
  3. Zet de mixer aan bij een temperatuur van 115°C op de hoogste stand.
  4. Giet het suikersiroop in een dunne straal bij de eiwitten als deze een temperatuur van 118°C heeft.
  5. Blijf deze door mixen tot deze stevig en afgekoeld is.
  6. Schep de meringue in een spuitzak met een kartelspuitmondje.
  7. Spuit in het midden van het koekje een dop meringue.
  8. Plaats het koekje met de meringue in het glas.
  9. Spuit een dop meringue bovenop.
  10. Garneer eventueel met vers fruit en chocolade rasp.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*