Fryske dúmkes

Fryske dúmkes

Als Fries ben ik vaak de fryske dúmkes tegen gekomen. Nu ik ook het recept van de dúmkes voorbij zag komen dan zit er maar één ding op, ze zelf maken. Het recept is daarin tegen een aardig makkelijk recept maar die wil je wel graag maken met een keuken mixer. Vooral omdat het deeg 15 minuten lang gekneed moet worden voordat de specerijen erbij gaan. Maar laat je dit niet stoppen om de dúmkes te gaan maken, het is echt de moeite waard.

Aantal: circa 35-40 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 30 min / oven 25 min / totaal 55 min.

Ingredients

  • 100 gram hazelnoten
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram plantaardig vet
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel anijszaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Snufje zout

Directions

  1. Maal de hazelnoten fijn en meng deze samen met de boter, ei, plantaardig vet en suiker tot een romig / smeuïg mengsel.
  2. Voeg de bloem toe en blijf deze mixen voor 15 minuten.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  4. Voeg na de 15 minuten de kaneel, zout, anijszaad en gemberpoeder toe aan het deeg en kneed er door heen.
  5. Rol de deeg uit in een rechthoekige lap van 1 centimeter dik.
  6. Snijd het deeg in stukken van 2 bij 4 cm en bak deze in 25 minuten gaar.
  7. Als de dúmkes uit de oven komen alle dúmkes even indrukken met de duim.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*