Geglaceerde paling

Geglaceerde paling

Na opvolging van de koolhydraat arme tiramisu voor de reportage bij mij thuis is dit 1 van de 3 amuses die ik heb gemaakt voor kook wedstrijd van het programma Tafel 18. De amuses zijn gewaardeerd met mooi complimenten en spannende smaken. Deze glaceer laag is heerlijk van smaak en combineert goed met de smaak van de gerookte paling.

Aantal: 2 amuses.

Bereidingstijd: voorbereiding 10 min / pan 5 min / totaal 15 min.

Ingredients

  • 2 filets gerookte paling
  • 1 theelepel honing
  • 1 plak roggebrood
  • 1 theelepel ketjap manis
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 2 stengels bieslook
  • Scheutje olijfolie om in te bakken.

 

Directions

  1. Steek twee ronde plakjes uit het roggebrood.
  2. Meng de ketjap manis met de balsamico azijn.
  3. Verhit de olijfolie in de pan.
  4. Bak de paling 1 minuut aan beide kanten.
  5. Voeg de honing toe en bak deze voor 2 minuten mee.
  6. Smeer met het kwastje lichtjes beide kanten van de paling in terwijl deze nog in de pan ligt en bak voor nog 1 minuut.
  7. Leg de paling op het roggebrood.
  8. Garneer af met bieslook.

Eet smakelijk

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*