Gekarameliseerde peer

Gekarameliseerde peer

Gekarameliseerde peer, stoofpeer kennen we denk ik allemaal wel zo rond de herfst en winter. Gekarameliseerde peer waarbij heerlijke kruiden die perfect in herfst en winter gerechten kunnen maak het ook deze groente passend. Samen met een heerlijk stukje vlees en zoete aardappel partjes uit de oven (ook heerlijk gekruid natuurlijk) maak je dit gerecht helemaal af.

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: voorbereiding 10 min / oven 45 min / opmaken 10 min / totaal 65 min.

Ingredients

  • 2 varkenshazen
  • 2 conference peren
  • 3 grote zoete aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 theelepel rozemarijn (fijn gehakt)

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de zoete aardappel en snij deze in partjes.
  3. Meng in een ruime schaal de olijfolie met de gerookte paprika poeder en rozemarijn.
  4. Haal de partjes aardappel door de olijfolie zodat alle goed zijn bedekt.
  5. Bak de aardappel voor 45 minuten af in de oven.
  6. Schil ondertussen de peer en snij deze ook in partjes en verwijder het klokhuis.
  7. Breng de varkenshaas op smaak met zout en peper.
  8. Bak de varkenshaas aan beide zijde voor 3 minuten.
  9. Leg deze in een schaal en bak de oven mee voor de laatste 7 minuten.
  10. Verwarm in een pan de boter.
  11. Voeg de suiker, honing, kaneel en kruidnagel poeder aan de boter toe en wals tot gemend.
  12. Bak de peer in 8 minuten goudbruin en gekarameliseerd aan alle kanten.
  13. Serveer mogelijk met nog wat peer vocht uit de pan als extra saus.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*