Gerookte kip sushi

Gerookte kip sushi

Om nog even in de sushi hoek te blijven. Een andere variant sushi met kip, dit maal een met gerookte kip. Deze samen met de frisse komkommer is er eigenlijk weinig voor nodig om een heerlijke sushi neer te zetten. Met deze tweede variant wil ik jullie laten zien dat combinaties maken om de sushi te vullen absoluut niet moeilijk is. Eet smakelijk allemaal.

Aantal: ± 20 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding min / opmaken min / totaal min.

Ingredients

  • ½ komkommer
  • 150 gram gerookte kip
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel wasabi
  • 3 nori vellen
  • Sushi rijst

Directions

  1. Bereid de sushi rijst zoals onder vermeld staat.
  2. Snij de kipfilet in dunne repen.
  3. Snij de komkommer door de helft en nogmaals in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in dunne repen.
  4. Meng de mayonaise met de wasabi.
  5. Verdeel 50 gram sushi rijst over 3/4 van een vel nori.
  6. Leg een dubbele rij van de kip en komkommer op de rijst.
  7. Verdeel 1/3 van de wasabi mayonaise over de schnitzel en avocado.
  8. Rol doormiddel van een sushi matje de sushi op zonder deze aan te drukken.
  9. Snij de sushi rol in 7-8 stukken.
  10. Herhaal nog 2 maal.

Eet smakelijk!

 

Sushi rijst

Bereidingstijd sushi rijst: bereiding 45 min

Ingredients

  • 150 gram sushi rijst
  • 225 ml water
  • 2 eetlepels rijst azijn
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel zout

Directions

  1. Was de sushi rijst meerdere malen waarbij je licht de korrels langs elkaar wrijft en het water helder blijft.
  2. Laat de rijst na het afgieten voor 10 minuten staan .
  3. Breng de rijst samen met de 225 ml water met een deksel op de pan aan de kook.
  4. Ook de rijst op hoog vuur voor 2 minuten, zet het vuur middelhoog voor 5 minuten en zet het vuur laag voor 8 minuten.
  5. Haal nu de deksel van de pan, leg er een schone theedoek overheen en dek weer af met de deksel.
  6. Laat de rijst zo voor 15 minuten staan.
  7. Verwarm ondertussen de rijstazijn samen met het suiker en azijn tot dit is opgelost.
  8. Doe de rijst na de 15 minuten in een grote kom (glas, plastic of hout) en schep deze goed om terwijl je deze op smaak brengt met de azijn.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*