Gevuld speculaas

Gevuld speculaas

De december maand komt er weer aan en dat betekend weer veel lekkernijen. Een dan deze lekkernijen is ook gemakkelijk zelf te maken. Gevuld speculaas, heerlijk speculaas met een laag amandelspijs. Het deeg is daarbij niet het moeilijkste om te maken. De amandelspijs is zo te koop waardoor het recept gemakkelijk na te maken is.

Aantal: ± 9 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 50 min / oven 40 min / totaal 90 min.

Ingredients

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 5 theelepels speculaas kruiden
  • 150 gram boter
  • ± 5 eetlepels melk
  • 300 gram amandelspijs
  • Water
  • 1 ei

Directions

  1. Kneed een deeg van het meel, suiker, kruiden en boter.
  2. Voeg eventueel melk toe om er een samenhangend deeg van te maken.
  3. Wikkel het in folie en laat het voor 30 min rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Brokkel het amandelspijs en meng deze met water tot een glad mengsel.
  6. Vet een bakblik in met boter.
  7. Verdeel het deeg in twee gedeeltes en rol een uit.
  8. Bekleed het bakblik het uitgerolde deeg.
  9. Verdeel het amandelspijs gelijkmatig over het deeg.
  10. Rol het tweede gedeelte van het deeg uit en dek hiermee het spijs af.
  11. Verdeel de amandelen over het deeg.
  12. Klop het ei en bestrijk de bovenkant ermee in.
  13. Bak het geheel gaar in 40 minuten.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*