Gevulde kattentongen

Gevulde kattentongen

Gevulde kattentongen, koeken waar ik tot voor kort nooit van had gehoord. Tot ik laatst door een kookboek zat te sneupen, een kookboek van de margriet die uit ±1958 afkomstig moet zijn. Daarbij had je kattentongen en gevulde kattentongen. Geen foto alleen een beschrijving van het recept. En achteraf geen moeilijk recept maar zeker het proberen waard, want ze zijn op voordat je er erg in hebt.

Ingredients

Kattentongen:

  • 100 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel vanille suiker

Mokka extract:

  • 4 espresso’s
  • 3 eetlepels suiker

Mokka crème:

  • 3 eiwitten
  • 175 gram suiker
  • 200 gram boter
  • mokka extract

Decoratie:

  • 100 gram pure chocolade

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius op boven en onder warmte.
  2. Roer voor de kattentongen de boter samen met de poedersuiker tot een romig geheel.
  3. Klop de eiwitten los en meng deze door de romig geroerde boter.
  4. Roer de bloem en vanille suiker door de boter heen tot gemengd.
  5. Schep het beslag in een spuitzak.
  6. Spuit op een bakplaat met voldoende tussenruimte een gelijk aantal repen.
  7. Bak de kattentongen voor ±12 min tot de randen goudbruin zijn en het midden lichtgeel.
  8. Kook voor de mokka extract de espresso’s samen met het suiker in tot een siroop.
  9. Verwarm voor de mokka crème de eiwitten samen met het suiker au bain-marie tot het suiker is opgelost.
  10. Klop met een mixer de eiwitten op tot stijve pieken.
  11. Blijf de eiwitten doorkloppen terwijl je kleine gedeeltes boter toevoegt tot alles is opgenomen.
  12. Voeg vervolgens het mokka extract aan de eiwitten toe en klop tot alles is gemengd.
  13. Schep de mokka crème in een spuitzak en leg deze aan de kant.
  14. Snij de chocolade fijn en verdeel deze vervolgens in drie gelijke delen.
  15. Smelt au bain-marie twee derde van de chocolade en haal vervolgens de kom van de bain-marie.
  16. Voeg al roerend in gedeeltes de overgebleven chocolade er aan toe en roer het tot een gladde massa.
  17. Doop de kattentongen met beide uiteinden in de chocolade.
  18. Leg de kattentongen op een vel bakpapier tot de chocolade is uitgehard.
  19. Spuit op de helft van de kattentongen een laag mokka crème en dek deze af met nog een kattentong.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*