Gevulde kip met knolselderij friet

Gevulde kip met knolselderij friet

Soms (best wel vaak) wil ik gewoon lekker eten met patat. Maar ja om elke dag patat te eten is dan ook weer niet zo smakelijk elke dag het zelfde. En ja dan ga ik zoeken en zag daarbij de knolselderij frietjes. Een heel leuk alternatief op de aardappel frietjes. Daarom wil ik graag dit recept met jullie delen dat ook jullie eens een ander frietje eten.

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: voorbereiding 15 min / oven 12 min / totaal 27 min.

Ingredients

  • 1 knolselderij
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 kipfilets
  • 4 theelepels groene pesto
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 6 plakjes serranoham
  • Zout & peper
  • Zonnebloem olie
  • 1 eetlepel boter.

Directions

  1. Bij dit recept is gemakkelijker om eerst alles goed voor te snijden zodat je alles voor handen hebt.
  2. Verwarm hierbij de oven vast voor op 180 °C.
  3. Zet een pan met water en wat zout op en breng deze aan de kook.
  4. Schil de knolselderij, dit doe je door met een groot met de schil er van af te snijden.
  5. Snij de knolselderij in 1cm dikke plakken en vervolgens de plakken in 1cm dikke frieten.
  6. Blancheer de knolselderij frieten 3 minuten en giet deze af. Droog deze met keuken papier en leg aan de kant voor later.
  7. Snijd de steeltjes van de sperziebonen en snijdt deze door midden en zet deze ook aan de kant.
  8. Maak de kipfilet schoon en leg beide kipfilets tussen een vel bakpapier. Leef nu je even lekker uit en sla met bijvoorbeeld een grote braadpan de kipfilet plat.
  9. Leg drie plakjes serranoham overlappend op neer en leg hierop de kipfilet. Smeer op elke kipfilet 2 theelepel groene pesto en rol deze om in de serranoham.
  10. Zet nu een pan op voor de kipfilet, een pan met ongeveer 1 cm zonnebloemolie voor de knolselderij friet en nogmaals een pan met water en zout.
  11. Bak de kipfilet rond om aan maar niet te lang zodat de serranoham aanbakt. Laat de kipfilets nu voor 12 min verder garen in de oven.
  12. Bak de eerste helft van de knolselderij frietjes en doe de sperzieboontjes in het water om te blancheren voor 4 minuten.
  13. Giet de boontjes af en doe deze terug met een de boter in de pan.
  14. Bak de tweede helft van de knolselderij frietjes en meng ondertussen de boontjes goed met de boter. Als de boter gesmolten is voeg dan 1tl nootmuskaat toe en meng deze goed.
  15. Als de kipfilet gaar is deze uit de oven en door midden snijden en samen met de boontjes en frietjes serveren.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*