Gevulde paprika’s met quinoa

Gevulde paprika’s met quinoa

Een groente die veelal in huis komt en gegeten wordt zijn paprika’s. Een heerlijk gemakkelijk gerecht ervan is gevulde paprika’s, gevulde paprika’s met quinoa wel te verstaan. Heerlijk gevuld met groenten, quinoa en kruiden. Allemaal smaken die dit vegetarisch gerecht ook voor de vleeseters interessant maken.

Aantal: 2 gevulde paprika’s.

Bereidingstijd: voorbereiding 10 min / oven 20 min / totaal 30 min.

Ingredients

  • 60 gram quinoa
  • 2 paprika’s
  • 1/2 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel citroengras poeder (sereh)
  • 2 vegetarische filets
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Directions

  1. Verwarmen de oven voor op 200°C.
  2. Snij de rode ui in halve ringen, de courgette in kleine blokjes en de knoflook fijn.
  3. Meng de ui, courgette, knoflook samen met de rozemarijn, tijm, citroengras poeder en een scheut olijfolie en verdeel het over een ovenschaal.
  4. Rooster de groente voor 20 minuten.
  5. Snij het dakje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  6. Plaats de braadschaal gezamenlijk de met de paprika plus paprika dak in de oven en rooster deze voor 20 minuten.
  7. Breng ondertussen een met ruim water aan de kook en kook hierin de quinoa in 12 minuten gaar op laag vuur.
  8. Snij de filets in dunne reepjes en bak deze in de tussentijd goudbruin gaar.
  9. Meng de groente samen met de filet reepjes en de quinoa.
  10. Vul de paprika’s en dek af met het dakje.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*