Gingerbread house

Gingerbread house

Kerst lekkernijen daar zijn er genoeg van op te noemen en te bakken. Ik heb een besloten om voor het eerst eens aan de slag te gaan met een gingerbread house of wel peperkoek huisje. Het lijkt een moeilijke taak om aan te beginnen maar het is gemakkelijker dan je denkt. Daarbij heb ik een template gebruikte waar genoeg van te vinden zijn en met een goede icing staat het huisje voordat je het weet. Dus ik zeg maak eens een lekkere gingerbread house.

Aantal: 2 huisjes.

Bereidingstijd: voorbereiding 60 min / oven 20 min / decoreren 120 min / totaal 3 uur 20 min.

Ingredients

  • 375 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram bruine basterd suiker
  • 150 gram keuken stroop
  • 900 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaas kruiden
  • 2 eetlepels gember poeder
  • 3 eiwitten
  • 675 gram poedersuiker
  • Decoratie snoepjes

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Smelt de boter, suiker en stroop in een sauspan.
  3. Meng de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en gemberpoeder samen en maak er een kuiltje in.
  4. Voeg het gesmolten boter mengsel er aan toe en roer (tot afgekoeld) en kneed het tot een stevig deeg.
  5. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer ¾ cm en snij aan de hand van een template de voorkant/achterkant, zijkanten en dak delen uit.
  6. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende ruimte en laat deze voor 20 min staan alvorens je ze voor 7 a 8 minuten bakt.
  7. Mix in de mixer de eiwitten tot deze beginnen te schuimen en voeg dan geleidelijk aan de poedersuiker er aan toe en mix deze tot stijve pieken.
  8. Doe de het icing in een spuitzak en bouw het huisje op en versier deze door de decoraties met icing vast te plakken.
  9. Versier met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*