Gnocchi met biefstuk en venkel

Gnocchi met biefstuk en venkel

Naar ervaring ben ik bekend met de combinatie van biefstuk en venkel. Toen ik een recept van gnocchi voorbij zag komen dacht ik van dit wil ik graag ook maken. Niet alleen gnocchi die na het gaar koken in een boter worden gebakken maar een geheel bord. Het is soms toch uitproberen of de smaken en de ideeën die je voor ogen hebt bij elkaar komen in een lekker gerecht. En bij deze wil ik graag deze heerlijke combinatie met jullie delen, wij hebben er samen heerlijk van genoten.

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: bereiding 30 min / totaal 30 min.

Ingredients

  • 400 gram kruimige aardappels
  • 1 ei
  • Mespunt zout
  • 150 gram bloem
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 300 gram biefstuk
  • 2 theelepels groene pesto

Directions

  1. Kook de aardappelen gaar, giet deze af en laat deze afkoelen tot ze lauw warm zijn.
  2. Snij de venkel in dunne plakjes/reepjes, snipper de ui en de knoflook.
  3. Als de aardappelen lauwwarm zijn maak er puree van door middel van de pureeknijper.
  4. Voeg bij de aardappelpuree het zout, ei en bloem en kneed het tot een deeg.
  5. Breng een ruime pan met water aan de kook en fruit in een andere pan in een scheut olie de ui en knoflook.
  6. Verwarm een pan voor de biefstuk en bak deze 3 minuten aan beide kanten en laat deze rusten ingepakt in aluminiumfolie.
  7. Bak ondertussen de venkel mee bij de ui voor 3 minuten.
  8. Rol het deeg uit in een lange pil en snijd deze in stukjes van ongeveer 2 centimeter.
  9. Bloem de gnocchi en kook deze in circa 3 min gaar, dit is als zij boven komen drijven in het kookvocht.
  10. Voeg de pesto toe aan de venkel en bak deze kort mee, voeg daarna de gnocchi toe en bak deze mee voor 5 minuten.
  11. Snijd ondertussen de biefstuk in dunne plakjes.
  12. Voeg de biefstuk plakjes toe en bak het geheel voor nog 1 minuut.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*