Groene curry met bloemkoolrijst

Groene curry met bloemkoolrijst

Een heerlijke curry, dat hangt helemaal van je eigen smaak af. Je hebt rode en groene curry daar zijn de eerste verschillen al. Er zijn zoveel smaak combinaties die daaruit vooruit komen. Maak er wat lekkers van, dit is een variant die ik er op gemaakt heb. Groente en smaken die jij lekker vindt toevoegen of weg laten, als geen ander weet jij wat jij lekker vindt. In dit recept gebruikt ik bloemkool rijst om koolhydraten te minderen door ze vrijwel weg te laten. Als je wil kun je natuurlijk gewoon rijst erbij serveren.

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: totaal 30 min.

Ingredients

  • Halve bloemkool
  • 1 eetlepel olie
  • 75 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 200 gram kipfilet
  • 1 limoenblad
  • 2 eetlepel groene curry pasta
  • 1 cm gember
  • 1 eetlepel vissaus
  • 50 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 gram doperwten
  • Groente bouillon

Directions

  1. Snij de bloemkool en kleinere roosjes en hak ze fijn in een keukenmachine.
  2. Zet water op, halveer de sperziebonen en blancheer deze 2 minuten.
  3. Snij de rode ui in halve ringen en rasp de gember fijn.
  4. Snij de ui in halve ringen en snij de kip in blokjes.
  5. Bak de kipfilet in de olie samen met het limoenblad goudbruin.
  6. Bak de ui ringen met de kip mee voor 3 minuten.
  7. Zet ondertussen een pan met ruim water en de groente bouillon op.
  8. Zet het vuur lager en voeg de rode peper, curry pasta, water, kokosmelk, vissaus, gember, sperziebonen en doperwten er aan toe.
  9. Breng het geleidelijk aan de kook en kook het voor 2-3 minuten.
  10. Kook de bloemkool rijst in de groente bouillon tevens voor 3 minuten.

Eet smakelijk!

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*