Hamburger bleu de Wolvega

Hamburger bleu de Wolvega

Na opvolging van de koolhydraat arme tiramisu voor de reportage bij mij thuis is dit 1 van de 3 amuses die ik heb gemaakt voor kook wedstrijd van het programma Tafel 18. De amuses zijn gewaardeerd met mooi complimenten en spannende smaken. De smaak van de bleu de Wolvega geeft het een romig maar ook spannende smaak aan deze amuse.

Aantal: 2 amuses.

Bereidingstijd: voorbereiding 20 min / pan 10 min / totaal 30 min.

Ingredients

  • 50 gram mager rundergehakt
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 1 theelepel mosterd grof & mild
  • 10 gram bleu de Wolvega
  • 4 ringen fijn gesneden rode ui
  • 1 eetlepel paneermeel
  • Zout, peper en nootmuskaat
  • Boter om in te bakken.

 

Directions

  1. Snijd de rode ui in ringen zodat je 4 dunne ringen krijgt.
  2. Snijd de bleu de Wolvega in 2 dunne plankjes van elk 5 gram.
  3. Verwarm de pan voor zonder boter.
  4. Steek 4 rondjes uit de sneetjes brood.
  5. Rooster de 4 brood rondjes in de pan met regelmatig omkeren tot goudbruin gekleurd.
  6. Breng het gehakt op smaak met de paneermeel en kruiden.
  7. Verdeel het gehakt in tweeën en maak er door middel van de stekervorm 2 burgers van.
  8. Bak de burgers in een scheutje boter, keer de burgers om en leg op beide burgers een plakje bleu de Wolvega.
  9. Smeer een ½ theelepel mosterd op 2 broodjes en leg hierop op elk 2 ringen rode ui.
  10. Leg de burger op het broodje en leg het plankje augurk er boven op.
  11. Plaats het 2de stukje brood boven op en zet alles vast met een amuse prikker.

Eet smakelijk

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*