Hartige carrot cake

Hartige carrot cake

Al een tijdje denk ik er over na om een carrot cake te maken en heb zo met het idee wat kunnen spelen. En toen kwam de vraag bij mij op of de carrot cake niet hartig gemaakt kon worden en zo als avond maaltijd gebruikt te kunnen worden. Met wat speurwerk voor inspiratie ben ik tot deze hartige carrot cake gekomen die ook heerlijk geserveerd kan worden met een salade.

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: voorbereiding 15 min / oven 30 min / totaal 45 min.

Ingredients

  • 250 gram wortel
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram rietsuiker
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 eieren
  • 50 gram bacon
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram zonnebloem olie
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels melk

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. De bacon fijn snijden en uitbakken.
  3. De wortels schillen en raspen.
  4. Alle ingrediënten (behalve de geitenkaas en melk) samen voegen en goed mengen.
  5. In de ingevette ovenschaal met bakpapier gieten.
  6. Afbakken in 30 minuten in de oven.
  7. Ondertussen de geitenkaas met de melk mengen tot een gladde pasta.
  8. Na het bakken de carrot cake aftoppen met de geitenkaas.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*