Havermout lijnzaad koekjes

Havermout lijnzaad koekjes

Daar zat ik dan met nog havermout van de mueslirepen reeds eerder gemaakt. En een pot gemalen lijnzaad die gehaald is om toch uit te proberen hoe het smaakt. Maar dan blijf je daar weer mee zitten, dan doe je toch een poging om dit te combineren. Vanuit daar zijn deze havermout lijnzaad koekjes ontstaan. Daarbij zijn ze net uit de oven heerlijk knapperig en erg smaakvol naar geroosterde noten. Als deze koekjes zijn afgekoeld is de smaak ook zachter en subtieler maar niet afgezakt.

Aantal: 12 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 15 min / oven 12 min / totaal 27 min.

Ingredients

  • 100 gram bloem
  • 100 gram havermout
  • 50 gram gemalen lijnzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram rietsuiker
  • 50 gram lichte basterdsuiker
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel honing
  • 1 ei
  • 60 gram zachte boter

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Meng de droge ingrediënten in de kom zodat deze goed gemend zijn.
  3. Voeg de natte ingrediënten aan de droge ingrediënten toe en kneed deze met de hand geheel door.
  4. Verdeel het in 12 gelijke delen, wrijf kort en snel er een balletje van en druk deze iets platter en leg deze op de bakplaat.
  5. Bak ze in 12 minuten goudbruin gaar.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*