Kaas-ui broodje

Kaas-ui broodje

Kaas-uibroodjes een broodje die je wel eens bij de bakker hebt gezien of gehaald. Een gemakkelijk broodje met kaas en ui hoe gemakkelijk kan het zijn. En met een paar basis ingrediënten voor het brood kun je deze helemaal zelf maken. Misschien op de gist na heb je eigenlijk alles wel in huis, want ja wie heeft er nou niet kaas en ui in huis.

Aantal: 6 broodjes.

Bereidingstijd: voorbereiding 60 min / oven 25 min / totaal 1 uur 25 min.

Ingredients

  • 500 gram bloem
  • 60 gram boter
  • 1 theelepel honing
  • 12 gram gist
  • 265 ml water
  • 12 gram zout
  • 4 uien
  • 250 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels provencaalse kruiden

Directions

  1. Meng de bloem met de gist.
  2. Meng het water, boter en honing tot een papje.
  3. Voeg het zout toe aan de bloem.
  4. Voeg het papje toe aan de bloem en kneed alles tot een soepel deeg.
  5. Laat het deeg afgesloten rijzen voor 30 min.
  6. Snij de uien in halve ringen.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Kneed het deeg door en verdeel het in 6 gelijke stukken.
  9. Rol het deeg uit tot ovale broodjes.
  10. Verdeel over de broodjes de uien, kaas en kruiden.
  11. Bak de broodjes goudbruin gaar in 25 minuten.

Eet smakelijk!

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*