Kaneel krakelingen

Kaneel krakelingen

Vaak heb je een zin in lekkere koekjes, kleine koekjes die als je die klaar maakt ook een paar dagen mee vooruit wil. Deze kaneel krakelingen zijn daar een voorbeeld van. Een redelijk gemakkelijk recept wat al snel een stuk of 40 krakelingen oplevert. Dit hangt af van hoe groot en hoe dik deze gespoten worden. Het fijne aan dit recept is dat het een wrijfdeeg is. Dus je mag heerlijk aan het werk met de handen in plaats van een mixer.

Aantal: ±40 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 20 min / oven 20 min / totaal 40 min.

Ingredients

  • 150 gram boter
  • 20 gram poedersuiker
  • Snufje zout
  • 70 gram suiker
  • 60 ml melk
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Laat de boter ik blokjes in een kom op kamer temperatuur komen.
  3. Meng de zachte boter samen met de poedersuiker, suiker en een snufje zout tot een gladde massa.
  4. Voeg geleidelijk de melk er aan toe en meng tot een geheel.
  5. Meng de bloem samen met 1 theelepel kaneelpoeder.
  6. Voeg de bloem toe bij het melk en meng tot een zacht beslag.
  7. Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuit mondje.
  8. Spuit nu kleine krakelingen op het bakpapier met circa een centimeter ruimte er tussen.
  9. Meng  in een kommetje de 2 eetlepels suiker met 1 theelepel kaneelpoeder
  10. Strooi de kaneelsuiker over de krakelingen heen.
  11. Bak deze nu in circa 20 minuten goud bruin.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*