Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Dit recept van kaneelbroodjes is een recept wat ik vaker heb bereid. De ingrediënten heb ik altijd wel in huis en daarbij vind is het een tamelijk makkelijk recept. De ingrediënten heerlijk samen kneden tot een soepel deeg is heerlijk werk om te doen met je handen. Het is na het rijzen allen nog uitrollen, bestrooien met de basterdsuiker gemengd met kaneel en verdelen. Makkelijker kan het recept niet worden maar de uitkomst is om heerlijk van te smullen.

Aantal: 12 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 90 min / oven 25 min / totaal 115 min.

Ingredients

  • 200 ml melk
  • 75 gram boter
  • 7 gram gist
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 550 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 3 theelepels kaneel.

Directions

  1. Verwarm de melk tot deze lauw warm is en meng deze samen met de volgende zes ingrediënten tot een soepel deeg.
  2. Laat het deeg voor 1 uur rijzen.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.
  4. Stort het deeg op een licht bebloemde oppervlakte en rol het uit tot een grote lap.
  5. Maak de bovenkant licht vochtig met wat water en meng de overige basterdsuiker met de kaneel.
  6. Verdeel de kaneelsuiker over het deeg en rol deze op.
  7. Snijd het deeg in gelijke plakken en verdeel deze in een ingevette ronde ovenschaal.
  8. Bak de kaneelbroodjes in 25 minuten gaar.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*