Kapucijner taart

Kapucijner taart

Dit recept is een hartige taart met als hoofdingrediënt kapucijners, een ingrediënt die niet veel meer wordt gebruikt. Het is namelijk een heerlijk gerecht die mijn moeder altijd klaar maakte. Om het gerecht af te maken en om genoeg vitamines binnen te krijgen serveerde mijn moeder deze altijd met een frisse salade. Omdat het in een springvorm gebakken wordt is het eindresultaat ook een taart die mooi gepresenteerd kan worden tijdens een diner. De taart kan ook in taart punten gesneden worden zodat deze mooi verdeeld en gepresenteerd kunnen worden op het bord.

Aantal: 1 taart.

Bereidingstijd: voorbereiding 50 min / oven 45 min / totaal 95 min.

Ingredients

  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram boter
  • 4 eieren
  • Eventueel 1 eetlepel water
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 1 blik kapucijners a 840 gram
  • 2 uien
  • 100 gram geraspte kaas

Directions

  1. Begin met het zeven van de bloem en meng het zout er door heen.
  2. Snijdt het boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan het bloem.
  3. Voeg 1 ei er aan toe en kneed met de hand of mixer het tot een samenhangend deeg (voeg eventueel 1 eetlepel water er aan toe)
  4. Leg het deeg gewikkeld in folie voor 30 minuten te rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Snij de uien fijn en bak deze samen met de spekjes.
  7. Spoel de kapucijners lichtjes af onder de kraan en laat ze uitlekken.
  8. Voeg de kapucijners toe bij de spekjes en bak deze voor twee minuten mee.
  9. Haal de pan van het vuur en deze deze aan de kant.
  10. Haal het deeg uit de koelkast en rol deze op een bebloemde ondergrond uit.
  11. Vet de springvorm in en bekleed deze met het deeg.
  12. Klop 3 eieren met het slagroom en breng op smaak met zout en peper.
  13. Verdeel het kapucijner mengsel in de springvorm en giet het ei mengsel over de kapucijners.
  14. Verdeel het geraspte kaas er overheen.
  15. Bak de kapucijner taart in 45 minuten gaar.

* Naast de kapucijner taart kan een frisse salade naar wens geserveerd worden. Deze kan tijdens het bakken van de taart gemaakt worden.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*