kastanjechampignons bitterballen

kastanjechampignons bitterballen

Na eens lekker uit eten geweest te zijn kwam ik een soort gelijk component in het voorgerecht tegen. De smaak combinatie sprak mij zo aan dat ik eens op onderzoek uit ben gegaan. Vullingen voor bitterballen en kroketten zijn gemakkelijk naar eigen smaak te maken als de componenten van bloem, boter en vocht goed blijft. Het is daarbij wel even een werkje om al deze bitterballen te maken en te paneren maar het resultaat mag er wezen.

Aantal: ±28 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 30 min / koelkast 2 uur / paneren + bakken 30 min / totaal 3 uur.

Ingredients

  • 1 ui gesnipperd
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 125 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 400 ml runderbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 200 gram paneermeel
  • 200 gram panko

Directions

  1. Snipper de ui fijn en snijd de champignons in kleine stukjes.
  2. Smelt de boter en fruit de ui hier in aan en fruit op het laatst een klein gedeelte van de champignons mee.
  3. Voeg de 100 gr bloem toe en roer tot alle bloem is opgenomen en bak de bloem gaar voor een aantal minuten.
  4. Voeg de witte wijn en de runderbouillon toe en roer alles door elkaar tot een dikke lobbige maar egale saus.
  5. Voeg de overige kastanjechampignons er aan toe samen met het zout, peper en nootmuskaat en roer alles goed door.
  6. Spoel een schaal om met water en stort de champignon massa in de schaal en denk af met folie.
  7. Laat deze voor minimaal voor 2 uur opstijven in de koelkast.
  8. Zet 4 schalen klaar een met bloem, een met los geklopt ei, een met paneermeel en een met panko.
  9. Snijd de stevig geworden champignon vulling in vierkante blokken.
  10. Voor het paneren rol de blokjes licht tot een ronde bal, haal deze door de bloem, daarna door het ei, het paneermeel, nogmaals het ei en als laatst de panko.
  11. Verwarm de frutuurpan naar 180 °C.
  12. Frituur de bitterballen tot goudbruin (ontdooid ±4 min, bevroren ±7-8 min).

Eet smakelijk!

 

Variatie:

Je kunt de kastanjechampignon bitterballen ook invriezen voor later gebruik.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*