Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaart

Een klassieker onder de taarten in Nederland kent iedereen de appeltaart. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren met wel of geen rozijnen en kaneel bij de appel. Dit is mijn variatie op de appeltaart door ja meer suiker in de vulling maar ook kruidkoek. Dit geeft een heerlijke smeuïge neigend naar een lichte bindende karamelsaus tussen de appelblokjes. En tuurlijk ook voldoende kaneel, wij thuis zijn er dol op.

Aantal: 1 taart.

Bereidingstijd: voorbereiding 45 min / oven 60 min / totaal 105 min.

Ingredients

  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter (kamer temperatuur)
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels water
  • 7 appels (1,5 kg)
  • 200 gram suiker
  • 125 gram gewelde rozijnen
  • 200 gram kruidkoek (appel/kaneel)
  • 6 theelepels kaneel

Directions

  1. Kneed van de eerste 5 ingrediënten tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in folie en leg deze voor 30 min in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijdt deze in kleine blokjes.
  4. Verkruimel de kruidkoek in kleine stukjes en meng door de appelblokjes samen met de rozijnen, suiker en kaneelpoeder.
  5. Beboter de springvorm (22 cm) en rol 2/3 van het deeg uit tot een ronde plak. Bekleed de springvorm met de deeg.
  6. De vulling in de springvorm en schud of druk eventueel het vulling om het passend te krijgen.
  7. Rol het overige deeg uit en snijd deze in stroken en bekleed de bovenkant van de taart hiermee.
  8. Bak de taart voor 60 min in de oven.
  9. En laat de taart afkoelen.

Eet smakelijk!

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*