Koolhydraat arme tiramisu

Koolhydraat arme tiramisu

Deze tiramisu heb ik gemaakt tijdens opnames bij mij thuis voor een kleine reportage over mij. Dit naar aanloop van het kookprogramma Tafel 18 waar ik aan mee doe van Omrop Fryslân. Het gerecht omsluit de elementen die bij mij passen, voor mij spreken en mij maken.

Aantal: 3 porties.

Bereidingstijd: voorbereiding 25 min / oven 20 min / totaal 45 min.

Ingredients

  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel suikervervanger
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 500 gram mascarpone
  • 200 gram light slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram aardbeien
  • 100 ml sterke koffie
  • 1 eetlepel cacao

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en splits de eieren en mix de eiwitten in de mixer gezamenlijk met de poedersuiker tot stijve pieken.
  2. Klop in een andere kom met een garde het eigeel met de suikervervanger romig.
  3. Meng een klein gedeelte opgeklopte eiwit door het eigeel met de garde om familie te maken.
  4. Meng nu met de spatel rustig de overige eiwit met het eigeel. Meng nu de bakpoeder met het amandelmeel en spatel deze rustig door het eimengsel.
  5. Het beslag in de bakvorm bekleed met bakpapier en bak deze af in 20 minuten.
  6. Klop oor de mascarpone vulling de slagroom op met een mixer op. Spatel ondertussen de mascarpone met het vanille extract los en meng deze met de opgeklopte slagroom.
  7. Laat het biscuit afkoelen en snijd het in de vorm van lange vingers. Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd deze in plakjes.
  8. Dompel de gesneden amandelbiscuit kort in de koffie en plaats deze in een schaal of glazen totdat de bodem bedekt is.
  9. Verdeel de helft van de mascarpone over de laag amandelbiscuit.
  10. Verdeel hierover de plakjes aardbei en verdeel de overige helft van de mascarpone over de aardbeien.
  11. Maak af door met het zeefje de cacao te verdelen over de bovenkant.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*