Een andere sushi variant de opgerolde sushi. De sushi die iedereen wel herkent, en om ze te maken is niet moeilijk maar het kost wat tijd en nauwkeurigheid. De smaak combinaties hoeven absoluut niet moeilijk te zijn of gek bedacht. Het kan allemaal heel makkelijk. Het voorzichtig oprollen door gebruik van het sushi matje kost een klein beetje oefening. Het is namelijk de bedoeling de sushi op te rollen door het matje te laten rollen zonder al te hard drukken zodat alles plat wordt gedrukt. Succes iedereen met het maken van je eigen heerlijke sushi.
Aantal: ± 20 stuks
Bereidingstijd: voorbereiding 60 min / bereiding 15 min / totaal 75 min.
Ingredients
- 2 kleine kipschnitzels
- 1 avocado
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel wasabi
- 3 norivellen
- Sushi rijst
Directions
- Bereid de sushi rijst zoals onder vermeld staat.
- De kip schnitzels aanbakken totdat deze krokant zijn.
- Snij ondertussen de avocado door de helft, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees er uit.
- Snij het vruchtvlees in dunne repen.
- Snij de gebakken kip schnitzel in dunne repen.
- Meng de mayonaise samen met de wasabi.
- Verdeel 50 gram sushi rijst over 3/4 van een vel nori.
- Leg een dubbele rij van de schnitzel en avocado op de rijst.
- Verdeel 1/3 van de wasabi mayonaise over de schnitzel en avocado.
- Rol doormiddel van een sushi matje de sushi op zonder deze aan te drukken.
- Snij de sushi rol in 7-8 stukken.
- Herhaal nog 2 maal.
Eet smakelijk!
Sushi rijst
Bereidingstijd sushi rijst: bereiding 45 min
Ingredients
- 150 gram sushi rijst
- 225 ml water
- 2 eetlepels rijst azijn
- 1 theelepel suiker
- ½ theelepel zout
Directions
- Was de sushi rijst meerdere malen waarbij je licht de korrels langs elkaar wrijft en het water helder blijft.
- Laat de rijst na het afgieten voor 10 minuten staan .
- Breng de rijst samen met de 225 ml water met een deksel op de pan aan de kook.
- Ook de rijst op hoog vuur voor 2 minuten, zet het vuur middelhoog voor 5 minuten en zet het vuur laag voor 8 minuten.
- Haal nu de deksel van de pan, leg er een schone theedoek overheen en dek weer af met de deksel.
- Laat de rijst zo voor 15 minuten staan.
- Verwarm ondertussen de rijstazijn samen met het suiker en azijn tot dit is opgelost.
- Doe de rijst na de 15 minuten in een grote kom (glas, plastic of hout) en schep deze goed om terwijl je deze op smaak brengt met de azijn.